Custom Album

Salam, kali ni up sikit pasal custom album dan pasal exam kat UiTM. Maklumlah sekarang ni tengah minggu peperiksaan. So aku kena standby untuk ke dewan dan sebagainya. Macam2 ragam ada dengan pelajar UiTM ni… Ada yang hilang kad pelajar, tak print slip peperiksaan, datang lambat, barang2 tinggal kat dewan exam… macam2 ar! Mungkin tak semua, segelintirnya sahaja. Majoriti semuanya baik…😀

Selamat Berjaya dan Selamat Menjalani Peperiksaan Akhir kepada semua pelajar UiTM

Walaupun tak amik job wedding, aku tengah design custom album untuk kawan umah sewa bujang dolu2, Yus! Album kawin dia cuma ada 1 sticky album and 1 CD no outdoor. Even gambau2 dari photog dia pun tak banyak. Dia nikah tahun 2008 maybe masa tu photographer2 melayu mula nak berkembang. Dari gambau2 yang  ada aku cuba hasilkan 1 custom album saiz 8 x 24 (10 pages) untuk Yus. Ok la, layan le serba sedikit gambau2 proses membuat custom album kat bawah ni ek… ni apa yang aku belajar sendiri. So kalau tak cantik bagi tau le bleh gak aku perbaiki apa yang patut.

File > New > Set Width: 24 /Height: 8 /Resolution: 300 > Click OK

Layout View untuk korang design custom album. Buatkan border macam garisan hijau tu supaya senang nak design nanti.

Foto yang last ni aku cuba2 edit sebab nak bagi penuhkan custom album. So kena kreatif sikit dalam hal2 ni…🙂

Photographer
+60 019 263 3206
This entry was posted in Jurugambar Perkahwinan, Tips dan Tutorial. Bookmark the permalink.

8 Responses to Custom Album

  1. zakuanhasan says:

    Tips yang amat bagus bro. Leh aku belajar ngan ko lagi…hee..heee. Banyak jenis sangat custom style ni. Aku suka jenis yg simple n modern jek bila buat..tak nak serabut2 sangat..

    • Azman says:

      Salam, bro… TQ singgah! Ni 1st attempt aku dlm buat custom album. aku pun suka yg simple dan bergaya. Insya-Allah next project aku akan sentiasa ubah gaya ketrampilannya…😀

  2. zakuanhasan says:

    Ni ruangan yg aku rujuk bro jenis2 custom yg standard http://www.customdesignedphotobooks.com/design_samples.html
    yang ni aku lagi suka
    http://www.modernalbumdesigns.com/samples.html
    yang ni photog girl.ada sample custom dia
    http://hudagallery.wordpress.com/

  3. mantap je says:

    Wak ni memang kreatif la….tak sangka sungguh

  4. arekokfaezah says:

    harga untuk cuci berapa ???

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s