Majlis Bertandang : Farid & Nozariza

Salam… dah selesai tugasan aku untuk bulan ni. Sekarang masa untuk editing gambau dan siapkan album. Ok, kali ni majlis bertandang pengantin perempuan ke rumah pengantin lelaki di Senawang, Negeri Sembilan… Dari melaka ke senawang dalam 1 jam aje so aku sampai awal sikit kat rumah pengantin dalam jam 9.30 pagi… Masa sampai katerer baru nak siapkan khemah pasang2 kerusi n mcm2 lagi. Majlis berlangsung dalam jam 2.00 petang, so aku shot je la apa yang dapat sementara menunggu pengantin tiba.

Ok, layan ar gambau2 ni ek! TQ kerana sudi melawat laman blog saya.

Tips 1: sebagai jurugambar perkahwinan bukan mengambil gambar aje, tapi memainkan peranan dalam kelancaran majlis perkahwinan. Bila nak merenjis, bila nak makan beradap, bila nak potong kek, bila nak bergambar bersama kengkawan yang datang dan juga bersama family. Be a multipurpose photographer, not just snap a photo..!😀

Tips 2: PR dengan kedua belah pihak pun nak kena  jaga, dengan kawan2 pengantin, dengan orang ramai yang datang pun sama juga… buat lawak sikit2 tapi jgn lebih2 lak. Selain mengeratkan ukhwah sesama islam, dapat juga menambah kenalan di dunia ni…

This entry was posted in Perkahwinan. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s