Mieza & Adha : 22.05.2010

Salam, minggu lepas aku gi jemputan walimatul urus anak kawan sekerja aku kat Puchong.  So sama je mcm tempat2 lain buat kerja kawin cuma ada perbezaan sikit. Very simple wedding ceremony no kompang and no karaoke… Cuma ada dikir barat je! Meh tengok selebihnya dibawah ini.

Berseri dan manis sungguh bila pengantin baru sentiasa senyum sokmo pada hari mereka disatukan.

Dan di antara tanda-tanda kekuasaan-Nya ialah Dia menciptakan untukmu istri-istri dari jenismu sendiri, supaya kamu cenderung dan merasa tenteram kepadanya, dan dijadikan-Nya di antaramu rasa kasih dan sayang. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda bagi kaum yang berfikir. (Surah Ar Rum : ayat 21)

Kumpulan Belia 4B Pulau Hilir, Kubang Kerian ni katanya didatangkan khas dari Kelantan untuk menyerikan majlis perkahwinan mereka… Kepada pengantin diucapkan “Selamat Pengantin Baru, moga jodoh mereka berkekalan ke akhir hayat

This entry was posted in Perkahwinan. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s