i-City : Millions of LED Lights

Salam, minggu ni tak gi mana2 so ajak wife gi jalan kat i-City, Seksyen 7 Shah Alam. Lepas maghrib aku kuar n terus gi sana. i-City ni mmg menarik pada waktu malam sebab disimbahi dgn cahaya LED. Di anggarkan RM3 juta inggit dihabiskan oleh i-Bhd untuk menjadikan i-City sebagai destinasi perlancongan dan juga sebagai tanggungjawab sosial… Hmm betul ker? Ok la, apa pun layan je la….

My sweetheart n Uwais yg comel…😛 This pic using built-in-flash

Blue Devil

Hihihihi, “The Blue Devil“! Aku suka tgk gambau ni sbb agak dramatics sikit. Kalau adik ni tgk mesti dia nak cari aku punya. Jangan marah ek…

Kebanyakan gambau2 semua aku amik guna 50mm f1.8  dan ada juga guna 18-105mm. No flash unit… ISO setting aku guna yang paling rendah. WB pula AUTO je…

Hmmm, so kalau sesapa yang nak datang kat i-City ni aku rekemen datanglah selepas maghrib sebab selepas jam 8 mlm orang dah mula ramai. So parking jauh sikit la. Kalau datang awal dapat la parking betui2 depan park ni. Bila dah ramai, nak amik gambau pun agak limited juga la so snap je la apa yang dapat.

Ramai jugak photographer yang datang samada secara berkumpulan mahupun solo. Kalau nak test slow shutter ke bawa ar tripod ek… baru best! Boleh cuba pelbagai setting, teknik composition dan mcm2 lagi. Tempat  ni memang sesuai untuk sesapa belajar menguasai DSLR anda masing-masing. Ok, selamat bercuti…😀

This entry was posted in Tips dan Tutorial, Uncategorized. Bookmark the permalink.

4 Responses to i-City : Millions of LED Lights

  1. zakuanhasan says:

    Waaa..best nyer nengok lampu2 LED ni…lepas ni aku nak gi bawak hero2 aku jalan sambil memetik lampu2 kat situ. Best dah gambar ni man. W’pun mlm D90 x menghampakan w;pun guna ISO rendah. Ni aku makin jeles..nih…

    • Azman says:

      Bro, aku rasa semua kamera leh buat bro. Lah ni kamera handphone yg model baru pun dah ada f-stop dan metering EV. Hihihihi, aku main belasah je amik ni. Jenuh gak ar nak stabil kan tangan sbb shutter speed rendah.

  2. gurlfrend says:

    actually masa g sini rasam macam bosan jeee… tp bile tengok blk gmbr gambar kat sini ..mm mcm tak caya je..? betul ke tempat ni mcm best..
    hairan jugak dlm gambar ianya amat santek…huhuhu..

    pendek kan citer saya nk amik antara gmbr2 nih eh nk wat backgroup desktop.. trime kaseh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s