Trip to Sabah

Salam, wah bestnya kat Sabah ni… mencabar pun ada! Kalau sesiapa yang bercadang nak pergi melancong boleh pilih Sabah sebagai destinasi. Banyak tempat yang menarik yang boleh dilawati dan ramai jugalah photographer yang aku terserempak sepanjang berada di Sabah, bah… Walaupun tak kenal, angkat tangan, senyum dan jalan daa…😀 Ok la, layan ar gambau2 kat bawah ni ek…

Gambau ni dari ketinggian 33,000 kaki dari aras laut. Subhanallah, indahnya ciptaan Allah swt dan betapa kerdilnya hamba-Mu ini.

Yang ni pula on the way nak ke Teluk Sepangar, berenti jap kat Kampung Gentinsan. Tgk rumah-rumah org sabah dan cara hidup mereka…

Yang ni, permandangan dari atas jambatan gantung Poring Hot Spring Area. Airnya menderu deras mmg tak boleh nak mandi. 😦 hihihi ruginya!. Try amik guna slow shutter. Kalau dah sampai kat Poring ni byk tempat menarik Gua Kelawar, Walkway Canopy dan Taman rama-rama dan kawasan air terjun. Kalau larat la nak jalan2.

Ini pula gambau puncak Gunung Kinabalu di ambil dari pekan Kundasang. Cuaca kat sana mmg fresh, sejuk  tak payah guna air-cond… Subhannallah!

“Lima ringgit… Tiga ringgit… Dua ringgit…., rugi pun rugilah, bah!” hehhehe mmg meriah kalau pergi kat pasar KK ada yang panggil pasar philipine. Ikan, udang, sotong  yang fresh2 memang murah sekilo 3 inggit, 2 inggit. Kalau yang suka berbelanja tu jgn lupa bawak duit banyak2. Sabah mmg heaven dgn mutiaranya dan mcm2 lagi. Kalau nak sewa keta pun mahal.

Sepanjang lima hari berada di Sabah, cuaca tak menentu kadang hujan dari pagi sampai petang… Salah timing ni, nak gi pulau pun tak berani. Kalau tak dah sampai kat pulau2 yang ada di Sabah.😀

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Trip to Sabah

  1. zakuanhasan says:

    Wahhh..bestnya gi sabah. Ada plak super 90 utk ambik gambar. Best..best…
    Ni yg buat kawe nak gi jugak ni…

    Custom pun ko dah start buat ke man??…aku pun masih lagi nak mantapkan skill2 sticky punya dulu…

    • Azman says:

      Hehehehe! Custom saja2 je try n error… Bila lagi nak follow ko shot family portrait? Nak gak join sekali-sekala… TQ bro!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s