Jurugambar : Perkahwinan : Portraiture : Majlis :

Salam, fuhhh… puas dok pikir mcm mana nak buat design custom album? Maklumlah org baru dalam bidang fotografi ni semua benda nak explore. Bila tgk blog2 photog yang lain buat design custom album, aku pun tertarik gak nak cuba design macam dia org. Mcm mana nak susun layout, wording, kerawang2 dan mcm2 lagi ar.

Berikut adalah beberapa percubaan dari saya yang baru belajar ni. Harap beri komen n tunjuk ajar ek. TQ!

Ok, ini baru permulaan bagi aku lepas ni boleh la aku belajar nak letak wording yang cantekk2 n floral design sikit2 pula. Jenuh gak ar nak cari info pasal custom album ni kat internet. Cebaik jumpa blog2 photog yang baik hati. Aku tgh nak carik sticky album yang unik, simple but  nice to see and to hold!

Sample album buat masa ni aku mmg takder so pada bakal-bakal client den jgn kecik ati ek…  Insya-Allah aku akan buat juga sample album. Bagi aku sample album ni biar kita puas ati dan nak tunjuk kat org pun kita tak segan. Setiap orang mempunyai pandangan mata yang berbeza-beza. Mungkin dimata kita nampak cantekk tapi dimata org maybe hodoh dan sebagainya. Apa yang penting sekali ialah untuk meyakinkan org yang aku mampu lakukan. (alamak dah nak merepek ni..! ahaks :P).

Ok, minggu depan aku akan bercuti selama seminggu dan akan terbang ke Sabah, bah! Wasallam… Jumpa lagi!😀

p/s: Nanti kisah dari Sabah pula ek... harap2 dapat amik beberapa snapshot
yang menarik untuk buat paparan blog aku ni.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Jurugambar : Perkahwinan : Portraiture : Majlis :

  1. akram says:

    salam..man,aku nk mcm ni tuk 1 album custome tau..bkl wife aku nak wat pre-wedding kt putraja..ko rase2 ok x??

  2. Azman says:

    Ok, bro no problemoo.. Nanti aku bikin lagi chantekkss punyaa😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s