Kursus Singkat Fotografi bersama Adhadi Mohd

Salam, kali ini saya masukkan mengenai Kursus Singkat Fotografi anjuran MyFotozone oleh Encik Adhadi Mohd yang dijalankan semalam (22 November 2009). Kursus ini bertujuan memberi pendedahan Asas kepada ISO, Apperture, Shutter, Lensa, Filter dan macam-macam lagi perkara asas DSLR. Banyak jugalah info terbaru yang saya dapat sepanjang kursus tersebut.

Teknik-teknik seperti Kelvin, Panning, Multiple Exposure, Flash, Metering, Slow Shutter dan ish banyak lagi la…🙂

Tapi sayang sikit sebab tak dapat nak buat outdoor sebab musim hujan. So banyak penerangan dan shooting diambil hanya dikawasan sekitar tempat kursus je! Tapi walau mcm mana pun, aku enjoy dgn kursus tu dan dapat info yang boleh aku gunakan untuk buat job aku nanti. Insya-Allah…

Ok la, ni sedikit paparan sepanjang kursus dijalankan… watch-it!😀

Siap ada model tu… Cun kan?! hihihihihihi😀 Nama dia Fatin. tapi aku tak minta dia punya Facebook, YM dan Phone. Nanti isteri merajuk mcm mana nak pujuk maa…😀

Brader ni dari awal aku sampai kat tempat kursus, terperanjat gak sebab muka dia mcm kukubesi.com… (Excited gak masa tu ingatkan dia tenaga pengajar).

Ok, la! Apa pun terima kasih pada En Adhadi kerana banyak memberi penerangan dan pandangan kepada kami sepanjang tempoh kursus ini. Jasa mu dikenang.

This entry was posted in Tips dan Tutorial. Bookmark the permalink.

5 Responses to Kursus Singkat Fotografi bersama Adhadi Mohd

  1. awe says:

    Wahhh….mantop la kawan aku lepas ni. Nanti boleh aku belajar ngan ko. Bayar ngan
    roti canai…hee..heee..

    Aku tak faham banyak benda bahasa2 kamera ni…tahu ambik je.

    • Azman says:

      Salam, bro! sori lambat reply… musim masuk markah.🙂 Boleh no problem. Aku pun tak paham sangat tapi lepas gi kursus ni boleh masuk sikit la dalam kepala ni…hihihhi. Bila nak outing sesama ni. Boleh snap beberapa gambau.

  2. zakuanhasan says:

    Lepas raya aji ada brans?? Aku ingat nak shoot gambar masa pagi2 buta lepas subuh…nak ambik gambar cahaya matahari yg masuk kut celah2 pokok2 tu…

    Nanti aku test dulu masa balik kg kalu sempat …ingat nak buat kat area tasik belakang SUK tu…

    Ko kelik melaka bila??..aku kelik esok pagi insyallah..nak shoot gambar kawin ada sikit Job alang2 cuti cuti ni…lepas tu nak shoot gambar banjir…banyak tul aku nak shoot…

    Maaf la ya panjang skit tulis kat sini..free kan??..

  3. adhadimohd says:

    lama betul ni.. terima kasih man aziz create post ni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s