Buku Silat : Seni Gayong PASAK Singapura

A3_tilt

Buku bertajuk Silat Seni Gayong PASAK Singapura: A Historical Legacy (Silat Seni Gayong PASAK Singapura: Satu Warisan Sejarah) itu merupakan yang pertama mengenai sejarah silat di Singapura.

Apa yang menarik di dalam penerbitan buku ini adalah ianya memaparkan bagaimana penglibatan Silat Seni Gayong berkembang dan maju bersama-sama kemajuan Singapura sebagai sebuah negara. Selain memaparkan sejarah Silat Seni Gayong itu sendiri. Buku tersebut yang ditulis oleh Dr Mohamed Effendy, Pensyarah dan Ahli Sejarah di Jabatan Pengajian Asia Tenggara Univerisiti Nasional Singapura diterbitkan dalam bahasa Inggeris.

Buku ini telah dilancarkan oleh Speaker Parlimen Halimah Yacob di Taman Warisan, Singapura pada 26 Mac 2017.

“Buku ini telah dibukukan dengan ilham supaya rakaman sejarah silat seni gayong terutama sekali dapat diabadikan jadi ini adalah salah satu sumbangan kita kepada masyarakat Melayu dan khususnya kepada pencinta-pencinta silat seni gayong sendiri.”
(En. Abdullah Hussain, Pengerusi)

“Saya rasa ini adalah satu inisiatif kerana kita harus membukukan, mengadakan rekod yang baik tentang masa lampau, cerita, bagaimana seni pasak gayong ini sudah bermula.”
(Pn Halimah Yaacob, Speaker Parlimen)

Harga buku dijual $SG60.00 bagi pasaran di Singapura, manakala bagi pasaran Malaysia pula dijual dengan harga RM250.00. Untuk mengetahui lanjut berhubung harga promo (untuk pasaran dalam Malaysia sahaja) dan sebagainya, boleh hubungi wakil penjual sah kami seperti berikut:

SINGAPURA
1. Pn Masariah (+65 9225 9421 )

MALAYSIA
1. En Azman Aziz (+601 9263 3206)
2. En Shaipulnizam Osman (+601 7666 7360)

https://gayongpasak.wordpress.com/

Advertisements
Posted in Uncategorized | Leave a comment

Teaser : Rahim & Khadijah

rahimkhadijah

Assalammualaikum… selamat pagi semua! Pagi-pagi indah di hari Jumaat ini, mari kita selawat dan salam ke atas Nabi SAW. Semoga kita semua dirahmati dan diberkati oleh-Nya dan ditunjukkan jalan yang benar. Amin…

Pasangan pengantin kali ini ialah Rahim dan Khadijah. Majlis mereka telah berlangsung di Dewan Raya Tasek Puteri Wangsa, Ulu Tiram, Johor pada minggu lepas. Majlis yang simple tapi meriah. Takde kompang, takde silat.. Ambil gambar je yang ada 😀 hehe… hanya ada nikah dan majlis meraikan tetamu yang hadir. Semoga pasangan pengantin berbahagia ke akhir hayat dan berkekalan jodoh mereka berdua sampai bila-bila. Aminn.

Sesiapa yang berminat dengan hasil kerja saya, tempahan untuk 2017 telah dibuka..! Boleh email, whatsapp dan sebagainya untuk mendapatkan maklumat atau pakej yang saya ada tawarkan…

DAKMANPHOTO
019.263.3206
Established since 2009 and copyright image @ DakManPhoto

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Teaser : Nabilah & Rizal

bella

Majlis Pertunangan yang telah berlangsung di Kampung Seri Tanjung, Masjid Tanah, Melaka pada 26 November lepas. Warming-up skill fotografi semula al-maklumlah dah lama rehat dan tak amik apa-apa tempahan majlis.

Jika ada yang berminat untuk upah saya sebagai jurufoto boleh-lah hubungi untuk bertanyakan pakej yang saya tawarkan.

Sebarang pertanyaan mengenai pakej/harga boleh email, whatsapp atau sms kepada saya. Jangan lupa kasi sikit info seperti dibawah ni…

1.Nama
2.Tarikh Majlis
3.Lokasi

Terima kasih kerana singgah di blog yang tak seberapa ini dan sudi luangkan masa anda.

mysign
Photographer
+6019.263.3206
a.manaziz@yahoo.com
Posted in Uncategorized | Leave a comment

Potret Graduan Konvokesyen

Assalammualaikum… sedikit koleksi potret graduan yang berkonvokesyen. Ramai yang berusaha untuk memiliki kelulusan pelajaran diperingkat tinggi samada universiti atau kolej demi menjaga dan membina masa depan keluarga agar lebih terjamin. Apa pun kita hanya mampu berusaha dan merancang dan perancangan yang terbaik hanya dari Allah swt.edsc_02002

edsc_02232

dsc_0715e

dsc_0709e

dsc_0728e

Semoga mereka semua yang telah berusaha akan dapat merasai hasilnya dan semoga Allah membuka luas pintu rezki serta dipermudahkan segala urusan mereka. Amin!naimdrumer2

konvo4x6

 

mysign
Photographer
+6019.263.3206
Posted in Uncategorized | Leave a comment

Jom melancong dengan Aliif Ya Event Management

Assalammualaikum dan selamat pagi buat semua! Semoga berada dalam keadaan ceria dan sihat-sihat  hendaknya. Kali ni nak promote kan kompeni Aliif Ya Event Management (AYEM). Nak travel, cari AYEM.. Nak quotation travel, cari AYEM.. hehe dengan harga yang berpatutan dan pilihan yang menarik. Anda pilih bagaimana cara anda ingin melancong… nak ground je ke! nak flight je ke! nak kedua-duanya ke! Anda boleh tanya dan pilih. AYEM akan bagi quotation.

15036380_1119028101548918_56412276415233549_n

Ini sebahagian dari pakej yang ditawarkan…

15037330_1119144128203982_64115718454401654_n

14724422_1089795654472163_7414356278481604252_n

14657425_1089795527805509_3914663778416954988_n

14915317_1109888839129511_8202620890172630879_n

Gambar bawah ni kat Vietnam! Anda bukan sahaja anda boleh membeli-belah tapi boleh lawat tempat-tempat menarik macam ni..

14993297_1117251905059871_7799983930915330958_n

Aliif Ya Event Management juga ada menawarkan khidmat sebagai Event Planners untuk Treasure Hunt. Boleh hubungi untuk maklumat lanjut.

14702469_1089795391138856_2030159612091708955_n

Hargailah masa anda dan luangkanlah masa bercuti dengan keluarga tercinta! Jangan lupa kalau nak travel cari Aliif Ya Event Management!

mysign
Photographer
+6019.263.3206
Posted in Uncategorized | Leave a comment